ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΑΣ


Μάθετε τα 5 βήματα που χρειάζεστε για να αναπτύξετε τη λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας ακόμα και εάν έχετε λίγο περιεχόμενο.

Πώς λοιπόν να δημιουργήσετε αυτή τη λίστα από το μηδέν;

Το να επιτύχετε επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια αυτού του παζλ. Το αμέσως επόμενο κομμάτι είναι αυτοί οι επισκέπτες να σας εμπιστευτούν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλληλογραφίας τους.

Δεν χρειάζεστε χιλιάδες προβολές, αυτό που πραγματικά θα πρέπει να εστιάσετε είναι να προσελκύσετε ποιοτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπο σας και να βελτιστοποιήσετε τις στρατηγικές σας για να μετατρέψετε αυτούς τους επισκέπτες σε συνδρομητές σας.

Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο, μπορεί να γίνει εύκολα. Εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές μου για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπο σας και να διευρύνετε τη λίστα σας.


Βήμα #1 - Δημιουργία περιεχομένου Killer που λύνει ένα πρόβλημα για το κοινό σας

Όταν προσπαθείτε να τους προσελκύσετε όλους, είναι σαν να μην προσελκύετε κανέναν.

Η εύρεση αυτών των προβλημάτων είναι σχετικά απλή:
  • Βρείτε ένα κοινό που θα εξυπηρετήσει (σκεφτείτε μια δυνατή δεξιότητα σας).
  • Προσδιορίστε τα προβλήματα τους (είναι καλή ιδέα να ακούσετε και να συνεννοηθείτε με το κοινό σας για να μάθετε περισσότερα για τα προβλήματα τους).

Η δουλειά σας είναι να λύσετε αυτά τα προβλήματα. Το δωρεάν περιεχόμενο σας θα βοηθήσει να τα λύσετε εν μέρει και φυσικά αυτό θα πρέπει να οδηγεί στις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας που λύνουν αυτά τα προβλήματα ουσιαστικά.

Ας πάρουμε αυτή την θέση ως παράδειγμα. Ξέρω ότι διαβάζετε αυτό το άρθρο γιατί αγωνίζεστε με την οικοδόμηση της λίστας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας και δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο.

Πώς μπορώ να το ξέρω αυτό; Επειδή αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα για το ακροατήριο μου. Έχω ακούσει, παρατηρήσει και έχω ρωτήσει. Αυτό βγήκε ως πρόβλημα. Και γνωρίζω πώς να το λύσω - εξ ου και αυτή η θέση.


Βήμα #2 - Δημιουργήστε μια μηχανή οικοδόμησης μαγνητικών λιστών

Όλα ξεκινούν με ένα μαγνήτη που το κοινό σας δεν θα μπορεί να αντισταθεί. Τα Lead Magnets μπορεί να είναι λίγο δύσκολα να δημιουργηθούν, αλλά όταν γίνουν σωστά έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.


Το μυστικό είναι:
  • να είναι ένα ιδιαίτερα καλό Lead Magnet,
  • που προσθέτει αξία στο κοινό σας,
  • και αυτό λύνει γρήγορα ένα πρόβλημα. 

H αναβάθμιση περιεχομένου λειτουργεί επειδή επιλύει γρήγορα ένα πρόβλημα για το κοινό. Κανείς δεν θέλει να χάσει χρόνο διαβάζοντας δεκάδες θέσεις, όταν μπορεί να αποκτήσει τις ιδέες βολικά σε ένα pdf και με οδηγίες.

Όταν δημιουργείτε τις δικές σας αναβαθμίσεις περιεχομένου, σκεφτείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετη αξία στις δημοσιεύσεις σας, διευκολύνοντας τη ζωή των πελατών σας.


Βήμα #3 - Δημιουργήστε μια σελίδα που μετατρέπει (Landing Page)

Πρέπει να δείξετε τα οφέλη του Lead Magnet σας, ώστε οι αναγνώστες σας να ενδιαφερθούν να εγγραφούν.


Βήμα #4 - Ρύθμιση παράδοσης με πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Οι περισσότεροι πάροχοι κάνουν αυτό το κομμάτι παιχνιδάκι. Με μερικά κλικ, ο μαγνήτης σας θα έχει ρυθμιστεί για την παράδοση του. Τόσο εύκολα!


Βήμα #5 - Χρησιμοποιήστε το Pinterest για να οδηγήσετε κυκλοφορία στον ιστότοπο σας

Πρέπει να έχετε υποθέσει ότι το Pinterest είναι το αγαπημένο μου Social Media και ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανάπτυξη της λίστας σας.


Σε αυτό το άρθρο, σας έδειξα πώς να αναπτύξετε τη λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας με:
  • Βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για μετατροπή
  • Δημιουργία περιεχομένου που μετατρέπει
  • Δημιουργία μιας σελίδας μετατροπής
Υλοποίηστε αυτές τις συμβουλές και στη δική σας επιχείρηση για να δημιουργήσετε γρήγορα τη λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας.
Αλλά το σημαντικότερο, είναι πως όλη αυτή η διασικασία θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα ακροατήριο που θα ανοίγει και απαντά στα μηνύματά σας . Ποιότητα σε ποσότητα!

Εάν δυσκολεύεστε να υλοποιήσετε τις παραπάνω συμβουλές τότε δείτε εδώ πως μπορώ να σας βοηθήσω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις