Τι είναι ένας Virtual Assistant (εικονικός βοηθός) - Πως δουλεύει

Ένας εικονικός βοηθός (VA) είναι ένα πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε άλλες επιχειρήσεις από μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Ο όρος προέρχεται από τη δεκαετία του 1990 ως η ικανότητα να εργάζεται ουσιαστικά λόγω τεχνολογικών βελτιώσεων, όπως το Internet υψηλής ταχύτητας, η ανταλλαγή εγγράφων και άλλες εξελίξεις, καθιστώντας την εργασία εξ αποστάσεως πραγματικότητα.

Οι εικονικοί βοηθοί είναι ιδιαίτερα σε ζήτηση από επιχειρηματίες και σε online επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια αλλά δεν θέλουν να φέρουν προσωπικό στη θέση τους. Ωστόσο, πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εικονική υποστήριξη, ειδικά για συγκεκριμένα καθήκοντα όπως η διαχείριση των κοινωνικών μέσων.

Τι κάνει ένας εικονικός βοηθός

Θεωρητικά, ένας VA μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε κάνει και ένα προσωπικό υποστήριξης, εκτός από το να φέρνει τον καφέ. Ωστόσο, τα εικονικά καθήκοντα υποστήριξης δεν περιορίζονται σε εργασίες γραφείου. Πολλοί VA παρέχουν μάρκετινγκ, σχεδιασμό ιστοσελίδων και άλλες υπηρεσίες.

Μερικοί εικονικοί βοηθοί ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων. Για παράδειγμα, ένας εικονικός βοηθός μάρκετινγκ ή δημοσίων σχέσεων προσφέρει υπηρεσίες αποκλειστικά στον κλάδο του. Άλλοι εικονικοί βοηθοί ασκούν ποικίλα καθήκοντα αλλά σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία. Για παράδειγμα, ένας εικονικός βοηθός ακίνητης περιουσίας κάνει πολλά καθήκοντα, αλλά μόνο για πελάτες κτηματομεσιτών.

Οι περισσότεροι εικονικοί βοηθοί διαχειρίζονται τη δική τους VA επιχείρηση βασισμένη στο σπίτι. Αυτό τους επιτρέπει να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των καθηκόντων που εκτελούν. Επίσης, πολλές μικρές επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εικονικούς βοηθούς σε θέση εργασίας ή σύμβασης.


Πώς να αποκτήσετε VA (εικονικό βοηθό)

Η λήψη εικονικής βοήθειας είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να μεγιστοποιήσουν το εισόδημα και να διευκολύνουν την ανάπτυξη τους. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, έρχεται κάποια στιγμή κατά την οποία είναι αδύνατο να κάνετε τα πάντα, τουλάχιστον αρκετά καλά για να είναι αποτελεσματικό. Η πρόσληψη ενός εικονικού βοηθού σας απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο έργο που πρέπει ως ιδιοκτήτης και να σας αποφέρει κέρδος. Επιπλέον, πολλοί εικονικοί βοηθοί είναι καλύτεροι σε ορισμένες εργασίες. Είναι πάντα γρηγορότερο και λιγότερο δαπανηρό μακροπρόθεσμα να κάνετε καθήκοντα στα οποία δεν είστε εξειδικευμένοι.

Το πρώτο βήμα για την ανάθεση μου ως VA (εικονική βοηθός) σας είναι να κάνετε μια λίστα των εργασιών που θα θέλετε να μου αναθέσετε. Κάντε μια πλήρη λίστα, δίνοντας προτεραιότητα στις δραστηριότητες που θα θέλετε να μου μεταβιβάσετε πρώτα. Για παράδειγμα, εάν η διαχείριση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας είναι χρονοβόρα και κουραστική, γράψτε το στο επάνω μέρος της λίστας σας.

Στη συνέχεια στείλτε μου ένα email στο chatzidakicontact@gmail.com με αυτή τη λίστα. Εγώ θα σας απαντήσω το γρηγορότερο και για το πως θα μπορούσα να σας βοηθήσω αποστέλλοντας σας να συμπληρώσετε και το business profile της επιχείρηση σας.

Και τέλος αφού συμφωνήσουμε για την συνεργασία μας πιάνουμε δουλειά για την ανάπτυξη της επιχείρηση σας! 😊


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ


Υπηρεσίες Marketing a la carte


Pinterest Management    Μάθετε Περισσότερα

Υποστήριξη Ιστοσελίδας/Blog    Μάθετε Περισσότερα

Διαχείριση Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας    Μάθετε Περισσότερα

*Επιπλέον Υπηρεσίες:
Eshop Management
Facebook Page/Group Management
Facebook Ads
Google My Business


Επιλέξτε μία ή περισσότερες υπηρεσίες, αυτό που χρειάζεστε

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΤΩΡΑ
ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL ΣΤΟ chatzidakicontact@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις